Meni
Vasa Korpa

Tigrov orah 1kg

Tigrov orah 1kg
NAJPRODAVANIJI PROIZVOD
Tigrov orah 1kg
390.00RSD
Bez PDV-a: 390.00RSD
  • Raspoloživost: Na lageru
  • Sifra proizvoda: 3662

Tigrov orah 1kg Ima nešto u tigrovom orahu što šaran prosto obožava. Da li je to kranch efekat ili njegov ukus?!  Postoje mnogi ribolovci koji kada bi im bilo dozvoljeno da izaberu samo jedan mamac sa kojim idu u ribolov šarana,to bi sigurno bio tigrov orah ! Često je slučaj da tiger može izazvati trenutnu reakciju, jednostavno treba ga imati pri ruci i udici! Tajger možete pripremiti na dva načina i to sa fermentacijom i bez fermentacije. Neki ribolovci će reći da je njima isključivo bolji jedan od ova dva metoda,dok Vi morate sami odlučiti.

Sa fermentacijom:
1. Stavite jedan kilogram oraha u kofu i dodajte 250g šećera,u to možete dodati i aromu po želji do 5ml. Iz nekog razloga, začinske arome izgleda da rade bolje nego neke druge vrste aroma.
2.. Prekrijte orahe sa ključalom vodom zatim dobro promešajte, zatvorite kofu i ostavite da se natapa tri do četiri dana dodajući tečnost po potrebi,pošto će je tajger prilično upiti
3.. Prebacite orahe, zajedno sa tečnošću u kojoj su natapan u veliku šerpu
4.. Pustite da proključa i kuvajte oko 45 minuta. Imajte na umu: voda treba da proključa prilično jako, a ne samo krčka
5.. Proverite s vremena na vreme da bi bili sigurni da voda i dalje pokriva orahe i dodajte još ključale vode ako je potrebno.
6.. Prebacite kuvani tigrov orah u čistu kofu zajedno sa vodom u kojoj se kuvao
7.. Konačno ostavite kofu na toplom mestu ili je umotajte tri do četiri dana. Dok je u toplom rastvoreni šećer kreće da se apsorbuje u orase, počinje fermentacija i tečnost oko tajger se zgusne u vidu želatinaste guste mase.

Tigrov orah je spreman za upotrebu!

Bez fermentacije:

1. Sipajte ključalu vodu preko tigrovog oraha i nemojte ništa dodavati u vodu
2. Nakon 24 sata promenite vodu,operite temeljno tigrov orah, zatim staviti ih u šerpu i pustite da ključaju  oko 20-30 minuta.
3. Prospite vodu i koriste ih u najkraćem mogućem roku.