Proizvodi
Vaša Korpa
OBAVEŠTENJE ! Od 01.04.2023 Carp Mania prelazi isključivo na online poslovanje.

Uslovi kupovine

Opšti uslovi

Nakon prijema narudžbe putem sajta, prodavac je obavezan da izvrši telefonsku potvrdu i obavesti potrošača o svim bitnim informacijama za dostupnost, isporuku i način plaćanja koje je izabrao potrošač prilikom naručivanja. Nakon potvrde narudžbe od strane potrošača, narudžbu nije moguće otkazati. Carp Mania d.o.o.  se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku (samostalno ili kurirskom službom). Svi naručeni artikli se isporučuju na adresu potrošača (ne na vrata). U slučaju bilo kakve promene, dužni smo da obavestimo potrošača prilikom telefonske potvrde narudžbe. U slučaju neusklađenosti cena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cenama kurirske službe, bićete obavešteni prilikom telefonske potvrde narudžbe.

Osnovni podaci o firmi

Naziv: Carp Mania d.o.o. Beograd

Adresa: Stojana Dečermića 21, 11283 Beograd

Delatnost i šifra delatnosti: 4764 - Trgovina na malo sportskom opremom u specijalizovanim prodavnicama;

Matični broj: 20771666

PIB: 107267287

Dostava robe i eventualna ograničenja

Za sve proizvode poručene putem interneta u vrednosti preko 4,990 RSD i lakše od 100kg obezbedili smo besplatnu dostavu na Vašu kućnu adresu širom Srbije!

Prilikom kupovine putem interneta potrebno je da unesete željenu adresu i proizvodi iz naše internet prodavnice će Vam biti dostavljeni.

Usled novonastale situacije prosečno vreme otpremanja porudžbina je 2/3 radnih dana.

Uslovi dostave se odnose isključivo na nove artikle i pošiljke ne teže od 100kg, za ostalo molimo Vas kontaktirajte nas.

Cene dostave možete videti na slici ispod:

do 0,5 kg
- Udice, sitni pribor,... itd = 350din

0,5 - 2 kg
- Štapovi, torbe, kombinezoni, obuća,... itd = 370din

2 - 5 kg
- Nekoliko Mašinica, štapova, torbi, kombinezona, ... itd =390din

5 - 10 kg
- Veći broj krupnijih artikala kombinezona,obuće,odeće,... itd =430din

10 - 20 kg
- Veći broj krupnijih artikala kombinezona,obuće,odeće,... itd =490din

Cene i lager

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Carp Mania d.o.o.  ne može da garantuje da su sve informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Trenutnu raspoloživost možete proveriti pozivajući telefon neke od naših prodavnica.


Način plaćanja

Plaćanje proizvoda prilikom kupovine u našoj internet prodavnici www.carpmania.co.rs možete izvršiti na jedan od dva načina:

  • -Platnim karticama – plaćanje karticama je omogućeno korisnicima VISA, Maestro, MasterCard i Dina – pod uslovom da kartica podržava plaćanje preko Interneta (što možete da proverite kod banke koja Vam je karticu izdala).
    Na osnovu potvrde plaćanja banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena što znači da ulazi u proces pripreme za isporuku. Iznos sa porudžbenice u tom trenutku je rezervisan na Vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu. Transakcija će biti završena a iznos sa porudžbenice skinut sa Vašeg računa tek kada su proizvodi spremni za dostavu i predati kurirskoj službi.
    U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa u roku od 14 dana od dana prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. U tom slučaju, nakon isteka roka od 14 dana i otkazivanja porudžbenice, novac rezervisan na Vašem računu se oslobađa i ponovo Vam je na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili napraviti novu porudžbinu i izvršiti plaćanje vezano za njih.
  • -Uplatom na račun
  • -Gotovinski – pouzećem
    Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje iznosa sa porudžbenice u gotovom novcu, na ruke dostavnom radniku prilikom preuzimanja pošiljke.

Zaštita privatnosti

Carp Mania d.o.o.  se obavezuje na privatnost Vaših ličnih podataka koji će biti korišćeni isključivo u svrhe kupovine na našem web sajtu. Svi posetioci koji su se prijavili za primanje newsletter-a imaju mogućnost da se odjave sa liste za primanje u svakom newsletter-u koji dobiju na email adresu. Svi podaci o potrošačima/posetiocima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima. Svi zaposleni u kompaniji ProSport odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Saobraznost

Carp Mania d.o.o. je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2. godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača. Carp Mania d.o.o.  je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Carp Mania d.o.o.  je odgovoran za nesaobraznost nastalu zbog nepravilnog pakovanja, nepravilne instalacije ili montaže koju je ona izvršila ili lice pod njenim nadzorom, kao i kada je nepravilna instalacija ili montaža robe posledica nedostatka u uputstvu koje je predala potrošaču radi samostalne instalacije ili montaže. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač nakon što je kontaktirao i obavestio Carp Mania d.o.o.  o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva otklanjanje nesaobraznosti, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Potrošač ima pravo da zahteva zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz izričitu saglasnost potrošača. U slučaju reklamacije zbog nesaobraznosti, trgovac snosi troškove povraćaja robe. Roba se šalje sa kurirskom službom sa kojom Carp Mania d.o.o. ima ugovorenu saradnju za isporuku naručenih proizvoda.

Garancija

Garancija je svaka izjava kojom njen davalac daje obećanje u vezi sa robom, i pravno je obavezajuća pod uslovima datim u izjavi. Garantni list je isprava u pisanom ili elektronskom obliku, koja sadrži sve podatke iz garancije, navedene na jasan i čitljiv način, lako razumljivim jezikom. Garantni list treba da sadrži: naziv i adresu davaoca garancije, kao i naziv i adresu trgovca, datum prodaje robe potrošaču, podatke koji identifikuju robu (model, tip, serijski broj…), trajanje garantnog roka i prostorno važenje garancije. Svaki garantni list treba da pruži informacije o sadržini garancije, uslovima i postupku ostvarivanja prava iz garancije. Garancija ne isključuje niti utiče na prava potrošača u vezi sa saobraznošću robe ugovoru. Pri zaključenju ugovora o prodaji robe i oglašavanju povodom prodaje, trgovac je dužan da se uzdrži od upotrebe izraza ’garancija’ i izraza s tim značenjem, ako po osnovu ugovora o prodaji potrošač ne stiče više prava nego iz zakonske odgovornosti trgovca za nesaobraznost robe ugovoru.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga. Rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik. Ukoliko narudžba sadrži više proizvoda koji se ne isporučuju istog datuma, rok od 14 dana počinje da teče kada poslednje naručena roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik. Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora popunjavanjem ’Obrazca za odustanak’. ’Obrazac za odustanak’ proizvodi pravno dejstvo od dana kada je popunjen poslat trgovcu. U slučaju da potrošač odustane od narudžbe i raskine ugovor zaključenog na daljinu, potrošač je dužan da snosi troškove povraćaja robe, lično ili slanjem kurirskom službom.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica ili je platio pouzećem kurirskoj službi, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, knjizarica.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Za sve online narudžbe

-trošak za dostavu će biti naplaćen po važećem cenovniku kurirske službe City expressi plaćate ga direktno kuriru. https://www.cityexpress.rs/cenovnik-domaci-transport

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Pravo na odustanak od ugovora

Potrošači, po pravilu, imaju pravo da odustanu od ugovora o kupoprodaji koje zaključe na daljinu ili izvan poslovnih prostorija trgovca. Ugovori na daljinu su oni ugovori koje potrošači zaključuju posredstvom nekog od sredstava komunikacije (npr. kupovina preko interneta, putem telefona), pod uslovom da prodavac na taj način vrši organizovanu prodaju ili pružanje usluga.

Potrošač može da odustane od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija prodavca u roku od 14 dana od dana isporuke robe, odnosno zaključenja ugovora o pružanju usluga.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Carp Mania d.o.o.  obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Carp Mania d.o.o.  (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, AIK Banka a.d. Bograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Hvala na poverenju

Klikom na „Prihvati“, pristajete na čuvanje kolačića na vašem uređaju kako biste poboljšali navigaciju sajtom, analizirali korišćenje sajta i pomogli u našim marketinškim naporima.