Proizvodi
Vaša Korpa
OBAVEŠTENJE ! Od 01.04.2023 Carp Mania prelazi isključivo na online poslovanje.

ŠARANSKI RIBOLOV

U ovoj kategoriji Vam predstavljamo sav ribolovacki pribor i ribolovacku opremu koja je potrebna za moderan šaranski ribolov.Vratimo se malo unazad kroz istoriju ribolova kako bismo definisali šta predstavlja moderni šaranski ribolov.Prvo bismo mogli konstatovati da korene vuče iz Engleske i glavna karakteristika modernog šaranskog ribolova je mamac na "dlaci", bilo da je to boila, kukuruz ili nešto treće.
Druga važna karakteristika modernog šaranskog ribolova je vraćanje ulovljene ribe (eng. "Catch&Release" ili "Uhvati i pusti"). Recimo da je ta karakteristika i dan danas kamen spoticanja i pomutnji u ribolovu uopšteno, jer teško je nekoga ko je celi život lovio ribu nagovoriti da danas tu ribu vrati nazadu vodu,ali moglo bi se reći da ima pomaka na tom polju i da će ga biti još više.
Znači osim mamca na dlaci i puštanja ribe, po mogućnosti neozleđene nazad u vodu, moderni šaranski ribolov čini još mnogo sitnica koje zaokružene čine definiciju takvog ribolova,a tu su pre svega briga o ulovljenoj ribi, samo edukacija i edukacija ostalih ribolovaca o modernom šaranskom ribolovu i njegovim prednostima, ekološka svest i njeno propagiranje.
Sa strane pribora i opreme , moderni šaranski ribolov karakterišu mnoge specifičnosti, a to su pre svega šaranski štapovi i mašinice, držači štapova (rod pod-ovi),pva proizvodi,šaranski najloni i predvezi,šaranska olova,alarmi i inikatori ugriza i još razni pribor specifičan za ovaj način pecanja.

Klikom na „Prihvati“, pristajete na čuvanje kolačića na vašem uređaju kako biste poboljšali navigaciju sajtom, analizirali korišćenje sajta i pomogli u našim marketinškim naporima.