Meni
Vasa Korpa

FEEDER I MATCH RIBOLOV

Feeder ribolov je tehnika ribolova koja je nastala u Engleskoj, gde su ribolovci eksperimentisali sa dubinskim načinom ribolova na hranilicu, i tragali za pravim indikatorom trzaja. Ova tehnika je tako počela da se razvija i usavršava sve dok nije dostigla današnji oblik, a kako se pokazala kao vrlo lovna i atraktivna tehnika ubrzo su je prihvatili ribolovci u čitavom svetu.

Fider pecanje je dubinski način ribolova sa hranilicom, gde se koriste štapovi sa osetljivim vrhovima koji služe  kao pokazivači trzaja. Mnogi ljubitelji ove tehnike vole da kažu da je to spoj dubinskog ribolova i plovka, jer ova tehnika dozvoljava daleke izbačaje i pravilno plasiranje hrane i mamaca, a putem osetljivih vrhova u drečavim bojama ova tehnika ima i karakteristike plovkarenja.

Feeder tehnika se uspešno primenjuje na stajaćim i tekućim vodama. Cilj ove tehnike je precizno i konstantno zabacivanje hranilice, kako bi hranu plasirali na što manjoj površini i time privukli i zadržali jato ribe na željenom mestu.