Proizvodi
Vaša Korpa
OBAVEŠTENJE ! Od 01.04.2023 Carp Mania prelazi isključivo na online poslovanje.

Meleg Bait C.S.P. Bio Protein

Meleg Bait C.S.P. Bio Protein
Meleg Bait C.S.P. Bio Protein
879.00RSD
Bez PDV-a: 879.00RSD
  • Raspoloživost: Na lageru
  • Sifra proizvoda: 761
Dodaj

Meleg Bait C.S.P. Bio Protein je dobro balansirana enzimska i amino kiselinska mešavina koja se koristi za tretiranje svih zrnevlja, kao i dodatak miksevima. Ona sadrži prirodne amino kiseline koje se inače nalaze u semenkama. Mi ne koristimo sintetičke amino kiseline koje se upotrebljavaju u peletima za ribnjake. Shvatili smo da upotrebom sintetičkih komponenti (lizin, metionin, triptofan…) veoma brzo dolazi do zasićenja i riba odbija da jede. Naš zadatak je bio da stvorimo najprirodniji mogući aditiv, a da u sebi sadrži dovoljno vitamina, minerala i određenih bitnih enzima. Za enzime su korišćeni prirodni suplementi iz klice kukuruza i ječmenog slada. C.S.P. je skraćenica za Corn Steep Powder koji je nosilac enzima, ali naš C.S.P. Bio Protein u sebi sadrži i amino kiseline, dodatne enzime, betain, zaslađivač i palatante C.S.P. Bio Protein omogućava enzimiranje tj. pred varenje, kao i razlaganje celuloze i glutena koji su šaranu velika smetnja za varenje. Šaran nikad nije bio u stanju da vari kukuruz jer je prvenstveno mesožder. Zato nema želudačno varenje, već ima dugačak digestivni trakt zbog čega su gluten i celuloza njegovi veliki neprijatelji. U prirodnom staništu šarana, biljke i semenke čine svega 1-3% ishrane, samo da bi šaran mogao zadovoljiti potrebe za određenim amino kiselinama.Pakovanje 250g.

Primena:

Na 2kg kukuruza (ili bilo kog zrnevlja) se doliva 6-8l vode,a potom u sve to se dodaje jedna kafena kašika (5-7g) C.S.P. Bio Protein-a koji je potrebno  razmutiti.Tako pripremljen spod mix treba da odstoji 24 sata i to isključivo u posudi bez poklapanja, a treba takodje izbegavati mračne i hladne prostorije. Posle natapanja partikle se kuvaju zajedno sa tečnošću u kojoj su se natapale nekih 35 minuta. Vodu dodajemo u slučaju da fali, u zavisnosti od toga koliko su partikle upile ,ali ne puno dovoljno je samo da bude 1-2cm preko zrnevlja.Nakon kuvanja poklopimo i obložimo sud sa nekom tkaninom kako bi napravili efekat termosa i ostavimo ga da odstoji 5-6 sati. Primena C.S.P. Bio Proteina se ne ograničava samo na zrnevlje, već se može dodavati i u praškaste primame u količini od jedna kafene kašike na 2kg smese,dok idealna doza na 1 kg boili miksa je od 20-50 gr ove materije uz preporuku da isti miks odstoji 24h pre rolanja i kuvanja.

 

Klikom na „Prihvati“, pristajete na čuvanje kolačića na vašem uređaju kako biste poboljšali navigaciju sajtom, analizirali korišćenje sajta i pomogli u našim marketinškim naporima.