Meni
Vasa Korpa

Konoplja 1kg

Konoplja 1kg
NAJPRODAVANIJI PROIZVOD
Konoplja 1kg
399.00RSD
Bez PDV-a: 399.00RSD
  • Raspoloživost: Na lageru
  • Sifra proizvoda: 290

Konoplja je jedan od najefikasnijih i najjednostavnih šaranskih atraktora i stimulatora ishrane svih vremena. Ona stimulise hranjenje šarana,ima visok sadržaj ulja, ima neverovatan efekat zadržavanja ribe na hranilištu, jednostavno se priprema i pored svega toga ima nižu cenu u poređenju sa drugim šaranskim  mamcima.

Njen oblik,boja i tekstura umnogome podsecaju na slatkovodne puževe koji su šaranova prirodna hrana,pa možda otuda i ova neodoljivost za šarana.Kao i svi mamci konoplja zahteva pripremu,ali to je tako jednostavan proces da mnogi ribolovci to rade dok su na mestu riolova.

Prvo morate da natopite  seme konoplje u vodi oko 24 sata. Potom stavite konoplju i vodu u šerpu da proključa, kada je proključala, smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 30 minuta. Možda ćete morati da dodate malo vode tokom kuvanja da konoplja bude pokrivena vodom. Vi ćete znati kada je spremna, kada semenke raspuknu i tu se pojave bele recimo klice, takođe semenke će potamniti od tamno braon do gotovo crne boje. Zatim stavite konoplju i vodu u kojoj se kuvala u kofu da se ohladi,i to je to. Jos jedan savet :vodu u kojoj se kuvala konoplja možete iskoristiti za pripremu praskastih primama itd. jer ona sasdrzi dosta ulja i arome konoplje koji imaju dokazanu atraktivnost.