Šaranski Ribolov

U ovoj kategoriji ćemo Vam predstaviti sav pribor i opremu koja je potrebna za moderan šaranski ribolov.Vratimo se malo unazad kroz istoriju ribolova kako bismo definisali šta predstavlja moderni šaranski ribolov.Prvo bismo mogli konstatovati da korene vuče iz Engleske i glavna karakteristika modernog šaranskog ribolova je mamac na "dlaci", bilo da je to boila, kukuruz ili nešto treće.
Druga važna karakteristika modernog šaranskog ribolova je vraćanje ulovljene ribe (eng. "Catch&Release" ili "Uhvati i pusti"). Recimo da je ta karakteristika i dan danas kamen spoticanja i pomutnji u ribolovu uopšteno, jer teško je nekoga ko je celi život lovio ribu nagovoriti da danas tu ribu vrati nazadu vodu,ali moglo bi se reći da ima pomaka na tom polju i da će ga biti još više.
Znači osim mamca na dlaci i puštanja ribe, po mogućnosti neozleđene nazad u vodu, moderni šaranski ribolov čini još mnogo sitnica koje zaokružene čine definiciju takvog ribolova,a tu su pre svega briga o ulovljenoj ribi, samo edukacija i edukacija ostalih ribolovaca o modernom šaranskom ribolovu i njegovim prednostima, ekološka svest i njeno propagiranje.
Sa strane pribora i opreme , moderni šaranski ribolov karakterišu mnoge specifičnosti, a to su pre svega šaranski štapovi i mašinice, držači štapova (rod pod-ovi),pva proizvodi,šaranski najloni i predvezi,šaranska olova,alarmi i inikatori ugriza i još razni pribor specifičan za ovaj način pecanja.

Obnovi pretragu

Prikaz: Lista / Mreža
Prikaži:
Sortiraj:
Carp Mania Cube Zip
Carp Mania Cube Zip-Kao i inline verzija cube olova zip ima kockasti oblik koji mu daje izuzetan ..
69,00RSD
PDV: 69,00RSD
Izradio KompArt
Carp Mania © 2017