Kukuruz kokičar 1kg

Kukuruz kokičar 1kg
Šifra proizvoda: 2777
Raspoloživost: Na lageru
Cena: 99,00RSD
Kol:  
   - ILI -   

Kukuruz kokičar 1kg Ovaj kukuruz sam koristio u nekoliko prilika i uvideo da deluje agresivnije nego klasični kukuruz,ali zahteva veoma brižljivu pripremu kako bi se iz njega izvuklo ono najbolje.

PRIPREMA: Oprati 5kg kukuruza i potom ga natapati 4 dana.Ja uvek dodam 250g voćnog šećera tj. fruktoze(nabavka -zdrava hrana). Najbolji način za kuvanje je u ekspres loncu. Kuvajte kukuruz u vodi u kojoj se natapao oko 30minuta. Po završetku kuvanja osetićete miris od koga će Vam sigurno poći voda voda na usta .Kukuruz će početi blago da se razdvaja,ali će zadržati okrugli oblik poput boilija. Tada ga stavite u neku posudu i prelijte vodom. nije neophodno stavljati aditive,ali ja dodam 250ml Meleg Bait Amino Complex CSL i jednu malu kašiku soli po jednom kilogramu .Ostavite 2-3 dana kako bi započela fermentacija,a zatim koristite ili stavite u zamrzivač za kasniju upotrebu.

SAVET: Kada natapate partikle dodajte malu kašičicu sode bikarbone na kilogram suve mešavine. To pomaže omekšavanju jezgra i smanjuje vreme kuvanja.

Tekst Tony Mills

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocena Loš            Dobar

Unesite kod sa slike ispod:Izradio KompArt
Carp Mania © 2019